10 Eylül 2009 Perşembe

‘’Sahne Senin Düşün Taşın‘’




Ramazan ayının insanlara vermiş olduğu munis tavırlar içerisinde Pazar günü Sultanahmet’e gelen insanların çoğu Ramazan Etkinlikleri kapsamında kurulmuş olan sahnenin olduğu tarafa doğru baktıklarında, görmüş oldukları gençlere doğru yaklaştılar usulca. Sessiz, sakin şekilde kitaplarını okuyan 15-20 gencin ne yaptığını merakla izlemeye başladılar.




Onlar etrafta iftar vaktinin gelmesinden dolayı bir o yana bir bu yana koşturan insanlara aldırmadan bir şeyler yapıyorlardı. Ama o etraftaki kalabalık… Gözler, onları; bir program için bu sahnenin önünde olduklarını ve birazdan açılacak iftardan sonra sahne alacak sanatçılar zannettiler ve yavaş yavaş doldurmaya başladılar mini tribünü. Tam Düşün Taşın Kulübü ile 19. Kitap okuma günleri için orada bulunan arkadaşlar kitap özetlerini anlatacaklardı ki bir de dönüp baktılar arkalarına onlarca insan onları izliyor.




Düşün Taşındaki arkadaşlar da aldılar ellerine mikrofonu ve sanki birazdan program yapacak sanatçılar gibi başladılar anlatmaya dertlerini…




Ey İnsanlar! Biz kimiz ve ne yapıyoruz diye merak ettiğinizi biliyoruz. Bizim adımız Düşün Taşın Kulübü… Amacımız; Kitap Okumak… Biz her 15 günde bir İstanbul’un belli yerlerinde bir araya gelerek kitap okuyoruz ve okuduğumuz bölümleri arkadaşlarımıza anlatıyoruz. Biz Türkiye’deki insanların kitap okumamasından rahatsız olduğumuz için bir akım başlattık.

Akımın adı; ’’Benimle Kitap Okur musun?’’


6 Eylül 2009 Pazar günü etkinliğimizin 19.sunu sizlerle beraber gerçekleştirdik. Eğer sizler de bizim gibi bazı şeylerden rahatsız iseniz ‘’BENİMLE KİTAP OKUR MUSUN?’’

www.dusuntasin.net

Not : Etkinliğin tüm resimlerini http://picasaweb.google.com/kitabingonullumahkumlari/19KitapOkumaGunleri# adresinden görebilirsiniz.

Hiç yorum yok: